چهارشنبه, ۹ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-10-30
کد خبر: 13563 |
تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۹:۲۳ | ارسال توسط :
308 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان

حمام شاهزاده ها در بازار فرش اصفهان مکانی باشکوه و تاریخی برای برای مرور خاطرات قدیمی است که با کاشی‌های فیروزه‌ای و خزینه‌اش، گرمخانه‌‌ای پر از نجواهای تاریخی را در ذهن تداعی می‌کند.

ره آورد اخبار: در گذشته به دلیل نبود حمام در منازل، مردم برای شستشو و نظافت از حمام‌های عمومی استفاده می‌کردند. البته حمام‌ها علاوه بر نظافت، محلی برای گسترش روابط فرهنگی و اجتماعی هم بودند. همین مسئله باعث شده بود معماری حمام‌های قدیمی بسیار متمایز و چشمگیر باشد. امروزه کم‌تر کسی است که از حمام‌عمومی استفاده کند و این بناهای تماشایی با تزیینات چشم‌نواز به جاذبه‌های تاریخی تبدیل شدند که نظر گردشگران زیادی را به خود جلب می‌کنند. اگر شما هم از علاقه‌مندان این سازه‌های قدیمی هستید با ما همراه باشید تا با حمام‌  شاهزاده‌ها آشنا شویم. اصحاب رسانه اصفهان به همت اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی و رزشی شهرداری اصفهان از «موزه گرمابه شاهزاده‌ها» که هم اکنون شاخد برگزاری نمایشگاه برهامون نهاده است بازدید کردند.

حمام شاهزاده‌ها در دوران اوج و پیشرفت اصفهان و در زمان صفویان توسط یکی از شاهزاده‌های صفوی به نام شهربانو بیگم دختر شاه سلطان حسین صفوی ساخته شده است.

حمام شاهزاده ها در تقاطع بازار رنگرزها با بازارچه نو اصفهان در بازار فرش اصفهان قرار گرفته است.

شاهزاده شهربانو دختر شاه سلطان حسین به کسب دانش و تحصیل جوانان اهمیت زیادی می‌داد و همانند جده‌اش که مدرسه مادرشاه را در چهارباغ بنا کرد.

مدرسه‌ای به همراه یک گرمابه برای طلاب ساخت این مدرسه در سال ۱۳۱۴ از طرف اداره فرهنگ سابق تخریب شد و دبستان حکیم نظامی به جای آن ساخته شد اما این حمام سنتی هنوز پابرجا و پذیرای گردشگران و علاقمندان به معماری سنتی است.

در ورودی گرمابه شاهزاده‌ها دو فرشته تاجدار روی سردر به گردشگران خوش آمد می‌گویند  به راهرو حمام که وارد شوید تزئینات خیره کننده کاشی کاری آن دوران را خواهید دید.

پس از ورود به حمام بخش‌های شامل سربینه گرمخانه میاندر و فضای چاله حوض را مشاهده می‌کنیم.  این حمام از بخشهای سربینه و گرمخانه و میان در و فضای چال حوض تشکیل شده که هر یک نیز فضاها و بخشهایی دارد.

در ابتدای ورود به گرمابه سربینه قرار دارد که محل رختکن و پرداخت هزینه‌ها بوده و در میان آن حوضی به شکل ۸ ضلعی و بر فراز آن گنبدی با نورگیر و تزیینات رسمی بنا گردیده  حوضی به شکل ۸ ضلعی و بر فراز آن گنبدی با نورگیر و تزیینات رسمی بنا شده است.

سه حوض مستطیل شکل نیز با اندازه‌های مختلف در سکوهای اطراف سربینه تعبیه شده که قبل از وارد شدن به سکوها ابتدا پاهای خود را در این حوض‌ها می‌گذاشتند.

گرمخانه فضایی به اندازه میانی سربینه اما با گنبد کوتاه‌تر است و راه ورود به گرمخانه در ضلع شرقی قرار دارد که ورودی خزینه نیز روبروی آن است. در این قسمت علامت بروج دوازده گانه بر روی گچ نقاشی شده که امروزه بخشهایی از آن باقی است.

حمام شاهزاده صفوی به مرور زمان آسیب‌های بسیاری دیده و بخش‌هایی از آن خراب شده است. همچنین قسمت‌هایی از سر در آن در دیوارکشی جدید بازار مجاور از بین رفته است.

نمایشگاه «بر هامون نهاده» به بهانه هزارمین سالگرد ورود ناصرخسرو به اصفهان در محل حمام شاهزاده‌ها برگزار شده است.

منبع خبر «» است و پایگاه خبری ره آورد اخبار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 13563 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره    پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری ره آورد اخبار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری ره آورد اخبار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید