جمعه, ۲۵ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-15
کد خبر: 14062 |
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۵:۲۷ | ارسال توسط :
15 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان

باغ موزه دفاع مقدس همدان میزبان جمعی از اصحاب رسانه اصفهان بود. در این تور رسانه‌ای، خبرنگاران از نزدیک با رزمندگی ها، رشادت‌ها و ایستادگی‌های دلیرمردان ایران زمین در تاریخ دفاع مقدس آشنا شدند.

 

ره آورد اخبار: رزمندگی‌ها، رشادت‌ها و ایستادگی‌ها و جانفشانی دلاور مردان ایرانی تاریخ دفاع مقدس در باغ موزه دفاع مقدس همدان جاودان شده تا با فضایی زیبا و دلنشین، روایتگر حماسه‌ها و ایثارگری‌های مردم ایران در هشت سال جنگ تحمیلی باشد.

باغ موزه دفاع مقدس همدان، یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر همدان در غرب ایران است که باغ موزه دفاع مقدس همدان به دلیل خلق صحنه‌های ویژه دفاع مقدس، روایتگری‌های قوی، وجود فضای بزرگ و اجرای آبنمای موزیکال به عنوان یکی از خاص‌ترین باغ‌موزه‌های کشور است که انگیزه سفر به شهر تاریخی همدان را دوچندان می کند.

فضای بیرونی موزه با مجسمه هایی نظیر آزادی، مجسمه مادر به هنگام بدرقه فرزندان به جبهه، هواپیما و لاله های سرخ تزئین شده است.

این باغ موزه در ۶ فاز استعمار، جنگ تحمیلی، نقش نیروی هوایی در جنگ، فضاسازی عملیات‌های دفاع مقدس، پارک دفاع مقدس، آثار استان مربوط به شهداء و جنگ تحمیلی صدای مظلومیت ملت ایران را تا سالیان سال در گوش زمان نجوا خواهد کرد.

خسرو زند، راوی و مدیر اجرایی باغ موزه دفاع مقدس استان همدان خبرنگاران را با روایتگری حماسی و پرشور همراهی می کند.

دو تندیس در ابتدای ورودی باغ موزه مقابل چشمان ماست، اولین تندیس استاد شهید حاج حسین همدانی و حاج محمود شهبازی.

شهید سرافراز علی اکبر همتی، شهید حاج حسین همدانی و شهید شمسی‌پور در این موزه با اخلاص کار کردند و مزد زحمات خود را با شهادت گرفتند.

سردیس بعدی متعلق به شهیدی است که مهندس صنایع، حافظ قرآن و نهج البلاغه، جانشین حاج احمد متوسلیان و اولین فرمانده شهید سپاه همدان و از فاتحان اصلی خرمشهر است که هیچگاه خرمشهر را به چشم ندید؛ وی یک روز قبل از اینکه خرمشهر فتح شود به شهادت رسید. ایشان حاج محمود شهبازی است سردار سرافراز اهل اصفهان است.

همدان در دوران دفاع مقدس ۱۴۹ فرمانده شهید تقدیم کرده است که در این موزه سردیس ۳۲ فرمانده شهید همدان قرار داده شده است.

در مسیر منتهی به ورودی موزه به نیت هر شهید استان همدان هم یک سنگ سفید با مشخصات شهید در ورودی باغ موزه به چشم می‌خورد یعنی ۸۰۰۰ سنگ به نیت ۸۰۰۰ شهید استان همدان.

زند با توضیحات رسا و زنده خاطرات آن دوران را بازسازی می کند و می گوید: اولین هواپیمای ارتش بعث عراق سوخو ۲۵ که ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ با هدف زدن پایگاه شهید نوژه همدان وارد آسمان همدان شد، ولی قبل از اینکه موفق به انداختن بمب‌هایش شود توسط پدافند پایگاه شهید نوژه همدان شکار شد و لاشه آن نزدیک غار علیصدر به زمین خورد و خلبان آن اسیر شد، این لاشه در ورودی باغ موزه به نمایش گذاشته شده است.

زیارت مرقد مطهر شهید گمنام و ادای احترام به مقام والای شهدای گران قدر دوران هشت سال دفاع مقدس از بخش های روح انگیز این بازدید است.

این زیارتگاه مربوط به یکی از شهدای گمنام است و امروز مأمنی برای دلدادگان و عاشقان شده است. من نمی‌دانم این شهید گمنام چه معامله‌ای با خدا کرد که از جای جای ایران روزانه هزاران نفر در هنگام ورود او را زیارت می‌کنند با آنکه نشانی از خود ندارد.

بعد از محوطه فضای بیرونی وارد ساختمان اصلی باغ موزه می‌شویم که به راهروی «امام و امت» مشهور است. داخل راهرو ۸ سردیس از اقشار مختلف که بیشترین حضور را در میادین جنگ داشته اند به چشم می‌خورد. در اطراف راهرو اسنادی از جنگ و نوشته هایی در رابطه با آن از بزرگان قرار گرفته است و در ادامه جایگاه شهید گمنام قرار دارد.

در ادامه مسیر مخاطب ناگاه با تاریخ چندهزارۀ ایران مواجه می‌شود و نقشه کشورش را در دوران هخامنشیان که اوج اقتدار تاریخی ایران بوده می بیند و در ادامه نقشه کشور در دوره های مختلف و نحوه زوال آن بخصوص در دوران قاجاریه را مشاهده می کند.

در ادامه روند تاریخی نیز شاهد جنگ تحمیلی هستیم و اینکه عراق چطور حریم مرزی ایران را شکست و رزمندگان در هشت سال کمترین امتیاز و زمینی به عراق ندادند.

در ادامه نیز اسناد نحوۀ همکاری کشورهای مختلف با عراق و تجهیز آن  کشور در جنگ با ایران را در اختیار مخاطبان قرار می دهد.

شوق بازدید از غرفه ها در چهره ی تک تک خبرنگاران اصفهانی موج می زند و همه با گوش جان صحبت های راوی را می‌شنوند و دوباره یاد حماسه را در ذهن خود زنده می کنند.

با عبور از راهروهای این موزه در گوشه ای از دیوار، با بلوکهای قدیمی ای مواجه می شوید که به یادگار از بیمارستان دست نخورده که در ۱۳ سال تلاش به فضای فعلی تبدیل شده، باقی مانده است.

یک کلاس درس پس از بمباران نیز در همین راهرو بازسازی شده و از صدا و نور در آن برای انتقال پیام استفاده شده است. به طوری که پس از صدای زنگ صدای کلاس درسی را می‌شنویم که در آن معلمی برای دانش آموزان دختر درس می‌دهد و ناگاه صدای آژیر خطر و سپس انفجار فضا را درهم می‌کوبد.

در یکی از غرفه‌های ابتدایی نحوه سوخت گیری هوایی، هواپیماهای شناسایی و انواع هواپیماهای جنگنده به صورت ماکت و با کمک عکس به نمایش درآمده است.

در قسمتهای مختلف موزه بخشهایی برای معرفی عملیات های مهم دوران دفاع مقدس اختصاص پیدا کرده است.

نمایی از سقوط شاه، گلستان انقلاب، تلاش شاه و غرب در براندازی انقلاب، پیوند با نهضت عاشورا، بدرقه ها و اعزام به جبهه، شکست دشمن و پایان جنگ و بازگشت آزادگان و در آخر نمایی از سازندگی به تصویر کشیده شده است.

«سنگر نمازخانه ی جبهه» غرفه‌ای است که به راستی حس و حال سنگرهای آن دوران را برای مخاطب زنده می کند.

آبنمای موزیکال بزرگترین دریاچه آبنمای موزیکال کشور در حال حاضر که شب‌های شنبه و شب‌های اعیاد نیم ساعت بعد از نماز مغرب و عشا با حرکت آب و ایجاد مه سازی روی دریاچه و پخش موزیک‌های مرتبط با دفاع مقدس از طریق آب‌نما و اجرای حرکات موزون با موسیقی توسط ناظرهای الکترونیکی تصاویر شهدا و فیلم‌های دوران دفاع مقدس را در آب به نمایش گذاشته می‌گذارد.

خبرنگاران رسانه‌های استان اصفهان در جریان سفر دو روزه خود به استان همدان، علاوه بر بازید از اماکن تاریخی وگردشگری و سفر به شهرستان ملایر، از مرکز چاپ و بسته‌بندی همدان پیام، بافت تاریخی، میدان مرکزی، موزه هگمتانه، غارعلیصدر، موزه دفاع مقدس، حمام قلعه همدان، مجموعه گردشگری و نخستین پارک مینی ورلد خاورمیانه و ارگ باستانی نوشیجان ملایر بازدید کردند.

منبع خبر «» است و پایگاه خبری ره آورد اخبار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 14062 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره    پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری ره آورد اخبار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری ره آورد اخبار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید