یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-29
کد خبر: 14166 |
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۴:۲۳ | ارسال توسط :
13 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صادرکنندگان صنایع دستی که دارای کد هستند در خصوص پیمان سپاری ارزی مشکلی ندارند و اکنون با ابلاغ این قانون، مصوبه اجرایی شده است.

ره آورد اخبار: تعهد انتقال ارز حاصل از صدور کالا و خدمات به کشور مبدأ صادرات پیمان سپاری ارزی است. این تعهد طبق سندی رسمی موسوم به «پیمان‌نامه ارزی» صورت می‌گیرد و طبق آن صادرکننده می‌پذیرد که ارز به‌دست‌آمده از فروش کالا و خدمات صادرشده در خارج را طی مدت معینی به کشور انتقال دهد و آن را بر اساس مقررات ارزی کشور و نرخ تعیین‌شده از سوی بانک مرکزی به یکی از بانک‌های مجاز بفروشد و «واریزنامه پیمان ارزی» دریافت دارد. به زبان خیلی ساده، اگر دولت، صادرکنندگان را وادار کند که ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند و آن را به بانک‌های مشخصی که از سوی بانک مرکزی تعیین می‌شوند بفروشند، پیمان سپاری ارزی اجرایی شده است.

عزت الله ضرغامی، وزیر سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیش از این گفته بود: صادر کنندگان صنایع دستی از این پس می‌توانند فارغ از هرگونه عوارض و به هر میزان که می‌خواهند به صادرات صنایع دستی بپردازند به این صورت که از این پس ارز حاصل از صادرات صنایع دستی در اختیار صادر کنندگان آن است و نیازی به ورود به سامانه‌ها ندارد.

وی تاکید کرد: در این مورد بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی همکاری بسیار خوبی انجام دادند و امروز بندی تصویب شد که بر اساس آن بخشی از صنایع دستی که از نظر ارزش مواد اولیه ارزش بالایی ندارند نیاز به پیمان سپاری ارزی و بازگشت ارز صادراتی ندارند.

مسئله‌ای که در این میان مورد بحث است، این است که برخی از صادرکنندگان صنایع دستی در روند صادرات محصولات خود با مشکلاتی مواجه شدند که به نظر می رسد هنوز پیمان ‎‎سپاری ارزی صادرات صنایع دستی رفع نشده است.

مصوبه ای که نه تنها باعث سردرگمی ‌تولیدکنندگان صنایع دستی شده بلکه معیشت آنها را نیز دچار مشکل کرده است. این در حالیست که معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز پیش از این گفته بود: تسهیل‎گری و رفع پیمان‎ سپاری ارزی را برای صادرکنندگان صنایع دستی در دولت سیزدهم شاهد هستیم.

در همین راستا و برای پیگیری مشکل ایجاد شده در این زمینه با مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفتگو کردیم.

وی در گفتگو با ره آورد اخبار گفت: بانک مرکزی نامه ای به وزارت صمت زده است تا کدی که باید در سامانه ناخدا وارد شود از طریق صمت پیگیری کند.

جلالی با اشاره به چندگانگی ساحت‌های قانونی اظهار  داشت: در واقع در حوزه صنایع دستی به دلیل تعدد افراد و تولید کنندگان خرد صنایع دستی ممکن است در این زمینه دچار مشکل شده باشند.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مصوبه هیأت دولت را مبنی بر واسپاری ارز حاصل از صادرات به خود صادرکنندگان صنایع دستی یادآور شد و گفت: صادر کنندگان عمده که دارای کد خاص هستند و در سامانه ناخدا و سامانه بهین یاب وزارت صمت کد دارند با مشکلی مواجه نیستند.

جلالی تصریح کرد: تولید کنندگان خرد صنایع دستی به دلیل اینکه چند منبع کدینگ که شامل بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت و وزارت سمت و hs کدگمرک است وجود دارد ممکن است با مشکلاتی مواجه شده باشند.

وی فقدان تشکل های حرفه ای و نبود شرکت های پشتیبان را یکی از معضلات اکوسیستم صنایع دستی برشمرد و افزود: اکنون با حذف سامانه نیما و ارز نیمایی این موضوع کان لم یکن است.

وی خاطرنشان کرد: اعضای اتاق بازرگانی به دلیل اینکه از کد برخوردار هستند از پیمان سپاری ارزی استفاده می کنند ولی برخی صادر کنندگان خرد و انفرادی به دلیل نداشتن کد با مشکل مواجه می‌شوند.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: به دلیل اینکه ما در برنامه هفتم توسعه خود را موظف کردیم که زنجیره را کامل کنیم بخاطر این است که تا زمانیکه اکوسیستم صنایع دستی کامل نشود هر اقدام نقطه ای مثل یک جرقه است که به بقیه سرایت نمی کند و خاموش می شود.

وی بیان کرد: به دلیل اینکه از کدینگ دقیق برخوردار نیستیم آمار دقیقی هم نداریم.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد:  ما برای پیمان سپاری ارزی ۱۰ کمسیون مختلف را مجاب کردیم تا مصوب شد و الان در صمت برای کد بهین یاب و ناخدا با مشکل مواجه شده ولی کسانی که این کدها را دارند در خصوص پیمان سپاری ارزی مشکلی ندارند.

منبع خبر «» است و پایگاه خبری ره آورد اخبار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 14166 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره    پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری ره آورد اخبار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری ره آورد اخبار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید