استان اصفهان توانسته با استفاده از دانش و تخصص در بسیاری از حوزههای جهاد کشاورزی پیشتاز در کشور باشد اما به دلیل ناکارآمدی قوانین حفظ اراضی کشاورزی در معرض از دست دادن زمینهای کشاورزی قرار گرفته است و نیاز است این قوانین بازنگری شوند.
ره آورد اخبار: مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی گفت: طی سال گذشته بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده و در مجموع تاکنون ۱۴۰ هزار هکتار به این سیستمها مجهز شدهاند.
وی با اشاره به وجود ظرفیت ۷۵ هزار هکتار دیگر برای توسعه آبیاری تحت فشار افزود: در صورت اختصاص اعتبارات لازم، میتوانیم سالانه تا ۴ هزار هکتار از این اراضی را نیز به سامانههای نوین مجهز کنیم.
افتتاح ۲۱۸ پروژه در هفته جهاد کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به افتتاح ۲۱۸ پروژه در این هفته خاطر نشان کرد: این طرحها به تفکیک، پنج طرح عشایر، ۳۲ طرح زیرساختی آب و خاک، ۱۴۸ طرح در احداث گلخانه و باغبانی، ۹ طرح دام و دام پروری، ۱۶ طرح در تعاونی روستایی، یک طرح شیلات، سه طرح صنایع تبدیلی و صنایع غذایی و چهار طرح در منابع طبیعی و آبخیزداری است.
مرادمند افزود: ۱۱۷۲ میلیارد تومان برای اجرای این طرحها هزینه شده که از این میزان ۱۰۴۷ میلیارد تومان مربوط به مشارکت مردمی و بخش خصوصی است و با افتتاح این طرحها ۷۳۷ نفر اشتغال مستقیم خواهند داشت.
مرادمند با اشاره به وضعیت تولید محصولات دامی در استان اصفهان تصریح کرد: اصفهان با تولید ۷۳ هزار تن گوشت قرمز، نزدیک به ۸ درصد از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده است. وی اصفهان را یکی از صادرکنندگان مهم گوشت گوساله معرفی کرد، اما به دلیل تمایل بیشتر مردم به مصرف دام سبک، این استان واردکننده دام سبک است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از طرح حمایتی وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش پرواربندی دام سبک خبر داد و گفت: تلاش میشود با حمایت از واحدهای پرواربندی و دامهای پربازده، تولید گوشت قرمز دام سبک در استان و کشور ارتقا یابد.
اصفهان قطب تولید شیر خام ایران
وی همچنین از جایگاه برتر اصفهان در تولید شیر خام کشور خبر داد و گفت: با تولید ۱ میلیون و ۹۳۰ هزار تن شیر خام، اصفهان ۱۵ درصد از تولید شیر خام کشور را به خود اختصاص داده و در این زمینه رتبه اول را دارد.
مدیرکل جهاد کشاورزی اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قانون حفظ اراضی کشاورزی کارآمد نیست، گفت: نیازمند بازنگری در این قانون هستیم تا از تغییر کاربریهای غیرمجاز جلوگیری شود.
وی درباره محصولات تراریخته نیز توضیح داد: در حال حاضر هیچگونه محصول تراریخته در حوزه کشاورزی استان تولید نمیشود و مواد اولیه وارداتی، برچسب گذاری و سپس استفاده میشود. تحقیقات اصلاح ژنتیکی نیز در مراکز تحقیقاتی انجام میشود و جای نگرانی نیست.
وی اضافه کرد: اقدامات مولدسازی برای تامین اعتبارات لازم کامل انجام شده ولی اموال فروش نرفته است.