تماس با اورژانس اجتماعی ۱۲۳، در زمینه آسیب هایی همچون کودک آزاری، همسرآزاری، اختلافات خانوادگی، سالمندآزاری، معلول آزاری و خودکشی در سال جاری نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است/ همچنین ۳هزار زوج در نوبت تحویل فرزند خوانده در استان اصفهان قرار دارند.
به گزارش ره آورد اخبار، ناصر چاووشی به مناسبت هفته بهزیستی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به شعار اختصاصی بهزیستی با عنوان «مهار و کنترل آسیبهای اجتماعی و رشد و ارتقای خدماترسانی» و همچنین شعار«برای مردم، برای به زیستن» به منظور گرامیداشت هفته بهزیستی، فعالیتهای اصلی بهزیستی را در سه حوزه تخصصی توانبخشی، اجتماعی، پیشگیری دانست و افزود: ۱۸ مرکز با ۱۹ خودرو اورژانس اجتماعی در سطح استان اصفهان فعال هستند که در سال ۱۴۰۱ یازده هزار و ۲۱۰ تماس با اورژانس اجتماعی گرفته شده که این آمار در ۳ ماهه نخست سال جاری به چهار هزار ۴۰۳ مورد رسیده که رشد داشته است.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه بیشترین موارد تماس با اورژانس اجتماعی به کودکآزاری، همسرآزاری، اقدام به خودکشی و فرار از منزل مربوط میشود، اضافه کرد: در سال سال گذشته حدود ۷۰۹ مورد مداخله منجر به جداسازی توسط اورژانس اجتماعی انجام شده که این آمار در ۳ ماهه نخست سال جاری ۴۲۷ مورد بوده که این زمینه نیز رشد کرده است.
وی به اجرای «طرح مشک» در اصفهان به عنوان تنها استانی که توانسته این طرح را اجرا کند اشاره و تصریح کرد: استان اصفهان تنها استانی است که در سطح کشور توانسته است طرح مراقبت مشارکتی کودکان که به عنوان طرح «مشک» نام گذاری شده است را اجرا کند و در این طرح خانواده ها میتوانند یک کودک که حکم سلب حضانت را ندارد برای دوره چند روز تا ۲۴ ماه نزد خود نگهدارند تا فرزند از محبت پدر و مادر بهرهمند و نیازهای عاطفی و روانی او تأمین شود.
وی با اشاره به جامعه ۱۰۸ هزار نفری معلولین استان اصفهان اضافه کرد: در ۴۰ خانه کودک و نوجوان استان از ۴۵۰ فرزند به تفکیک جنسیت و سن کودکان و نوجوانان نگهداری و حمایت می شود که ازسن صفر تا پایان سن ۱۸سال برای پسران ودختران تا زمان ازدواج می باشد واین خانه ها به صورت هیات امنایی اداره می شوند.
چاوشی گفت: یک مرکز شیرخوارگاه در کلانشهر اصفهان فعال است که ۵۲ کودک از بدو تولد تا سن ۳ سال در آن نگهداری میشوند که نیمی از فرزندان حاضر در شیرخوارگاه، دارای معلولیتهای خاصی هستند یا خانواده قادر به نگهداری آنها نیست.
وی با بیان اینکه بخش دوم فرزندان حاضر در شیرخوارگاه از کودکان بد سرپرست هستند که مورد کودکآزاری قرار گرفته و با حکم قضائی به شیرخوارگاه منتقل شدهاند، اظهار داشت: تعداد محدودی از این کودکان نیز مجهول الهویه هستند و که بیشتر آنها معلولیتهایی خاص و ویژه دارند.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۳۴۹ کودک در بهزیستی پذیرش شدند، تصریح کرد: در سطح استان اصفهان حدود ۳ هزارزوج متقاضی فرزندخواندگی هستند و سال گذشته به ۱۷۰۰ زوج، فرزندخوانده تحویل شده؛ همچنین ۵۰ فرزند به صورت امین موقت به خانوادههای متقاضی تحویل داده شده که در واقع حکم فرزندخواندگی برای آنها صادر نشده، اما فرزند در دورهای شش ماهه مهمان خانواده است تا تعیین تکلیف قانونی صورت گیرد.
چاوشی با بیان اینکه به طور کلی ۱۱ هزار و ۴۰۳ نفر در مراکز چهارگانه بهزیستی خدمات مستقیم دریافت میکنند، گفت: خانه امن ویژه زنان تحت خشونت خانگی در مرکز استان دایر و در سه ماهه ابتدایی سال جاری، پذیرای ۱۳ مادر بوده است. تلاش بر این است که این افراد با انجام خدمات مشاورهای، روانشناسی و مددکاری به خانواده بازگردند و درحال حاضر هیچ زنی در این مرکز ساکن نیست.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه فراوانی کودکان کار به خصوص در مرکز شهرها کاهش پیدا کرده است متذکر شد: مرکزی به منظور جذب و نگهداری کودکان کار در اسفندماه سال گذشته افتتاح شد و طی این مدت، ۱۷۶ کودک کار و خیابان در این مرکز پذیرش شدهاند. جذب کودکان کار و خیابان، توانمندسازی، رفع نیازهای اقتصادی و ارائه خدمات مشاورهای به خانواده، از اقدامات انجام شده است برای این کودکان است.
این مسئول با بیان اینکه این مرکز ظرفیت نگهداری ۱۰۰ نفر را دارا است، تصریح کرد: اعتقاد بر این است که در صورت افزایش فعالیتها در حوزه پیشگیری، شاهد کاهش آسیبدیدگان خواهیم بود. ۲۸۲ مرکز کلینیک و مشاوره در سطح استان با نظارت این سازمان فعالیت دارند و در سال گذشته به ۱۶۷ هزار و ۷۴۳ نفر ارائه خدمت شده است.
چاووشی به سامانه «تصمیم» جهت نوبت دهی اینترنتی درخواست طلاق توافقی، طلاق یکطرفه به درخواست زوج و یا زوجه توسط سازمان بهزیستی کشور اشاره کرد و ابراز داشت: سال گذشته، درخواست ۱۹.۱۲ درصد از افراد متقاضی برای طلاق، به واسطه فعالیتهای همکاران در قالب سامانه تصمیم، منجر به سازش و سرآغاز مجدد زندگی شده است.
وی اضافه کرد: اپلیکیشن سایه، با هدف بهرهگیری از فضای مجازی و با توجه به سلیقه جوانان به منظور آگاهیبخشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد طراحی شده است و عموم شهروندان میتوانند با مراجعه به نشانی نرمافزار سایه با نشانی https://sayehapp.ir، از نمایشگاه مجازی بازدید و از این خدمات ارائه شده استفاده کنند.
مدیر کل بهزیستی استان گفت : در طرح قاصدک خدمات رایگان شامل؛ مشاوره خانواده، مشاوره حقوقی، مشاوره مذهبی، مشاوره تغذیه، پزشکی عمومی، دندانپزشکی، مامایی، فیزیوتراپی، اپتومتریست، غربالگری بینایی ویژه کودکان ۳ تا ۶ سال، کنترل فشار و قند خون، غربالگری، برنامه های فرهنگی، جنگ شادی و مهدکودک به تعدادی بالغ بر ۴۶۰ نفر از مددجویان، توانخواهان و خانواده های آنان ارائه شد. انتهای پیام/