برخی از حوزههای علمیه در سالهای گذشته گم شدهاند و سرقفلی مساجدی که موقوفه داشتهاند توسط اداره اوقاف و امور خیریه واگذار شده و اکنون اجاره مختصری از این موقوفهها نصیب مساجد می شود.
ره آورد اخبار: حجت الاسلام مجتبی کوچکزاده، مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان به مناسب هفته جهانی مسجد اظهار داشت: پیامبر اکرم در روایتی فرمودند: «إِذَا نَزَلَتِ الْعَاهَاتُ وَ الْآفَاتُ عُوفِیَ أَهْلُ الْمَسَاجِد» هنگامیکه بلاها و آفات نازل شود آن گروهی که عافیت پیدا میکنند اهل مسجد هستند و این فرمایش میتواند نشانهای از اهمیت و جایگاه مهم مسجد در زندگی اجتماعی باشد.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به وجود ۶۰۰۰ مسجد در استان اصفهان، ۳هزار مسجد در شهرستان اصفهان و ۱۳۰۰ مسجد در شهر اصفهان اضافه کرد: همه این مساجد آباد نیستند و نزدیک ۶۰ مسجد از این آمار در حد یک اتاق کوچک و محقر هستند که فقط امکان نماز فرادا در آن وجود دارد و ظرفیت برپایی نماز جماعت را ندارند و هر کدام از این مساجد نسخه آبادانی خاص خود را میطلبند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در بعضی محله ها،شهرکها و مجتمعهای مسکونی مسجد کم داریم گفت: برای هر ۲هزار نفر یک مسجد بزرگ و با امکانات لازم داریم و الان هر ۳۵۰۰ نفر یک مسجد دارد.
حجت الاسلام کوچکزاده با تاکید بر اینکه تعاونیهای مسکن باید در پروژه های مسکونی ابتدا مسجد را بسازند خاطرنشان کرد: اسلام به ما اجازه داده یک سوم از مال خود را وصیت کنیم و بهتر است با ساخت مسجد برگ عیشی به گور خود بفرستیم و به دست خود خانه آخرت خود را آباد کنیم.
وی با اذعان به اینکه همه مسجد ما مسجد تراز انقلاب اسلامی نیستند و بسیاری از آنها هنوز به سیاست گذار تبدیل نشده اند افزود: مسحد تراز مسجدی است که مردم در آن احساس آرامش بکنند و نیازهای آنان را مرتفع کند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزش ضمن خدمت مدیریت مسجد، احکام، اخلاق، مهارتآموزی برای ائمه جماعت برای ائمهجماعات مساجد متذکر شد: بیشتر مساجد از وجوهات و ارثیه و نذورات و امور خیر ساخته شدهاند و بودجه دولتی ندارند.
وی با بیان اینکه سرقفلی مساجدی که موقوفه داشته اند سالهای قبل توسط اداره اوقاف و امور خیریه واگذار شده و اکنون اجاره مختصری از این موقوفه ها نصیب مسجد می شود گفت: اداره اوقاف که تا قبل از سال ۱۳۷۵ متولی مساجد بوده است سرقفلی مساجد را واگذار کرده است و این کار علاوه بر تامین نشدن هزینههای مسجد از محل موقوفات، روح وقف در مردم را کشته است بنابراین باید موقوفه ها در اختیار هیات امنای مسجد باشد تا درآمد واقعی آن صرف مسجد شود.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به اینکه وقتی اوقاف نمیتواند عایدی به روز از موقوفهها دریافت کند و مردم میبینند مساجد با وجود تعداد زیادی موقوفه هنوز برای تامین هزینهها به مردم رجوع میشود روح وقف در آنها کشته میشود تصریح کرد: کمک گرفتن مستمر از مردم برای اداره مسجد دافعه ایجاد می کند و اگر موقوفات احیا شود بعد از نفت بالاترین درآمد در کشور را دارد.
وی با اشاره به اینکه حوزههای علمیهای داریم که گم شدهاند و آثاری از آنها نیست گفت:در گذشته با سندسازی و تبدیل آنها به ساخت و سازهای دیگر اثری از این حوزهها باقی نمانده است.
حجت الاسلام کوچکزاده کمک شهرداری به مساجد در سال ۱۴۰۱ را جمعا ۲۱ میلیارد تومان برای مباحث عمرانی دانست و افزود: هر مسجد درخواستکننده در حوزه عمرانی ۶۰ میلیون تومان و در حوزه فرهنگی ۴۰میلیون تومان دریافت کرده است. انتهای پیام/