رویداد رباتیکی که در نمایشگاه فننما برگزار خواهد شد، فضایی را برای افراد فعال در حوزه رباتیک فراهم خواهد کرد تا در آن بتوانند آموزههای خود را به صورت عملی و در قالب مسابقات مختلف به چالش بکشند.
: تا همین چندسال پیش، تصور اینکه سرویسدهی یک رستوران توسط رباتها انجام شود، باورنکردنی به نظر میرسید. اما امروزه رستورانهای زیادی در سراسر جهان دیده میشوند که توسط رباتهای هوشمند خدمترسانی میکنند. شاید بزرگترین عاملی که باعث این حد از پیشرفت علم ربات شده است، رسمیت بخشیدن به این علم از طریق دانشگاهها و فعالیتهای پژوهشی بوده است.
علم رباتیک در دهههای هفتاد و هشتاد وارد ایران شد و مورد توجه دانشگاهها، پژوهشگران و صنایع قرار گرفت. رباتیک، یک مسیر متفاوت برای رسیدن به اهداف مختلف بود و به همین دلیل، رفته رفته توجه بیشتری به سمت آن معطوف شد، تا جایی که امروزه در کشورمان شاهد سرمایهگذاریهای گسترده در این حوزه هستیم.
جایگاه علمی و صنعتی رباتیک
نمایشگاه فننما با محوریت فناوری و نوآوری، برنامه ویژهای برای معرفی و توسعه رباتیک در نظر گرفته است و در قالب مسابقاتی جذاب، فعالان این حوزه را به چالش خواهد کشید. پدرام محسنی، دبیر اجرایی مسابقات رباتیک در نمایشگاه فننما، درمورد جایگاه رباتیک در ایران گفت: با پیشرفت فناوری در جهان و با ورود موجهای جدید آن به ایران، برنامههایی برای ورود دانشآموزان و دانشجویان ایرانی به علم رباتیک طراحی و بعدها مسابقات مختلف رباتیک نیز در کشورمان برگزار شد.
او درمورد جایگاه علم رباتیک در ایران و جهان توضیح داد: امروزه رباتیک در بحث صنعت درحال حرکت به سمت فناوریهایی مانند بازوهای رباتیک است که در خط تولیدهای مختلف نقش دارند به طوری محصولات مختلفی توسط خطهای تولید تمام رباتیک، در زمان کوتاه تولید میشوند.
محسنی ادامه داد: خوشبختانه در سالهای اخیر، شاهد استفاده از رباتیک در شرکتهای ایرانی هستیم و رباتها در صنایعی مانند خودروسازی، نقش پررنگی دارند.
اهداف مسابقات رباتیک
دبیر اجرایی مسابقات رباتیک در ادامه، گفت: رویداد رباتیکی که در نمایشگاه فننما برگزار خواهد شد، فضایی را برای افراد فعال در حوزه رباتیک فراهم خواهد کرد تا در آن بتوانند آموزههای خود را به صورت عملی و در قالب مسابقات مختلف به چالش بکشند و همچنین امید داریم که از طریق برگزاری این رویداد و رویدادهای مشابه، نخبگان و افراد مستعد را جذب و حمایت کنیم.
او با بیان اینکه هدف اصلی و بلند مدت رویدادها و مسابقات رباتیک، ارتباط با صنعت است، اضافه کرد: ارتباط با صنعت، به ما این فرصت را میدهد تا بتوانیم با استفاده از دانش رباتیک و ایدههای جدید، به یک چالش صنعتی پاسخ دهیم و در نگاه کلی، باعث بهبود در صنایع شویم.
در مسابقات رباتیک چه خواهد گذشت؟
محسنی ادامه داد: در رویداد رباتیک نمایشگاه فننما ، لیگی با عنوان«لیگ صنعتی» برگزار خواهد شد که در سالهای قبل نیز برگزار شده است و در هر دوره آن، یک ایده و موضوع مرکزی مانند ایده پارکینگ هوشمند، مطرح میشود و شرکتکنندگان این ایده را در مقیاس کوچک و با ابزارهای در دسترس عملی میکنند.
دبیر اجرایی مسابقات رباتیک افزود: شرکتکنندگان در سه روز رویداد، با مطرح کردن نظرات جدید، تغییراتی جزئی در ایده محوری ایجاد میکنند و آن را اجرا میکنند و در نهایت، ایدهای که هم از نظر اجرا و هم از نظر قیمت و هزینه، بهترین باشد، عنوان اول را کسب خواهد کرد.
او درمورد جذابیتهای این رویداد، بیان کرد: علاوه بر «لیگ صنعتی»، لیگهای دیگری نیز برگزار خواهند شد مانند لیگ مسیریابی که در آن سرعت و دقت رباتهای هوشمند در مسیریابی و حل چالشها مورد بررسی قرار میگیرد و میتواند برای مخاطبان ناآشنا با علم رباتیک هیجان انگیز باشد.
محسنی اضافه کرد: سرعت بالای رباتها و احتمال وقوع اتفاقات غیرمنتظره مانند سقوط رباتها، عواملی هستند که باعث جذابیت و هیجان بالای لیگ مسیریابی شدهاند.
دبیر اجرایی مسابقات در ادامه گفت: لیگ میکروموس از لیگهای دیگر است که در آن رباتها باید در دالانهای مارپیچ مانند مسیر خود را پیدا و ماز را حل کنند.
نقش رویدادها و مسابقات
رویداد رباتیک نمایشگاه فننما، با برگزاری انواعی از مسابقات، فضایی را فراهم خواهد کرد که هم افراد فعال در حوزه رباتیک و هم مخاطبان عادی بتوانند در آن حضور پیدا کنند و اوقات مفید و لذتبخشی را سپری کنند. برگزاری این رویداد همچنین تاثیر مثبتی در جریان علم رباتیک خواهد داشت.
فرزانه شایق، مسئول برگزاری مسابقات رباتیک در نمایشگاه فننما، درمورد تاثیر چنین رویدادهایی بر جریان علمی و صنعتی رباتیک، گفت: برگزاری رویدادها و مسابقات رباتیک باعث تقویت کار گروهی و حس مسئولیتپذیری در افراد این حوزه میشود و همچنین زمینههایی برای خودکفایی کشور آماده میکند.
او ادامه داد: بعد از موفقیت در دورههای اولیه مسابقات رباتیک در دانشگاه صنعتی اصفهان، ما به فکر برگزاری آن در ابعاد بزرگتر افتادیم و تصمیم گرفتیم مسابقات را در سطح شهر برگزار کنیم تا بتوانیم توانمندیها و ظرفیتهایمان را به نمایش بگذاریم.
مسئول برگزاری مسابقات با بیان اینکه بخش عظیمی از مخاطبان بازیهای رباتیک کودکان هستند، اضافه کرد: در واقع رویدادهای فعلی نوعی سرمایهگذاری هستند تا در آینده بتوانیم در کشورمان کارخانههای هوشمند داشته باشیم و به خودکفایی برسیم.
او در انتها گفت: در سالهای اخیر شاهد این بودهایم که محبوبیت رشتههای مهندسی کاهش یافتهاست و بیشتر دانشآموزان به رشتههای علوم تجربی علاقمند هستند اما آشنایی کودکان با رباتیک و موضوعات این چنینی، میتواند باعث جذب دوباره آنها به سمت رشتههای مهندسی شود.
گفتنی است رویداد رباتیک در نمایشگاه فننما از ۱۰ الی ۱۲ مهر ماه برگزار خواهد شد و علاقمندان این حوزه میتوانند از آن دیدن کنند. این رویداد شامل مسابقاتی در چندین لیگ مختلف است که میتواند برای بازدیدکنندگان هیجانانگیز و لذتبخش باشد.
پایان پیام/