متخصص رادیوآنکولوژی، هشدار داد: آلودگی هوا و ذرات آلوده در هوا میتوانند وارد رگها شوند و تنگی عروق و یا لخته ایجاد کنند و باعث سکتههای مغزی و قلبی و بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، مشکلات تنفسی، کبد چرب شوند و افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا ریه و قلبشان آسیب دیده بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
ره آورد اخبار: پوریا عادلی، متخصص رادیو آنکولوژی و عضو هیات رئیسه نظام پزشکی اصفهان گفت: آلودگی هوا اثرات متعددی روی منظرهای مختلف ممکن است داشته باشد که یکی از این منظرها سلامتی است.
او افزود: آلودگی هوا روی قسمتهای مختلف بدن اثرگذاری دارد و ممکن است باعث بیماریهای متعددی شود از آلزایمر و پارکینسون گرفته تا سردرد و انواع بیماریهای مزمن ریوی و آسم و انواع سرطانها و کبد چرب و پوکی استخوان و انواع التهابات روده و ….
عادلی عنوان کرد: سرطان ریه یکی از بیماریهایی است که امروزه در افرادی که دخانیات مصرف نمیکنند هم دیده میشود که به احتمال زیاد به آلودگی هوا مربوط است و کبد چرب نیز که میتواند در اثر آلودگی هوا ایجاد شود خود از ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان است و یا حتی التهابات روده که با آلودگی هوا ایجاد میشوند نیز میتوانند عامل ایجاد سرطانهای گوارشی باشند.
متخصص رادیو آنکولوژی و عضو هیات رئیسه نظام پزشکی اصفهان بیان کرد: باید آلودگی هوا را جدی بگیریم به خصوص در روزهایی که به حد بحرانی نرسیده است.
او در خصوص گروههای پرخطر در آلودگی هوا تصریح کرد: کودکان و افراد مسن جزو گروه پرخطر محسوب میشوند، افرادی که بیماریهایی، چون دیابت، فشار خون و انواع سرطانها را دارند و خانمهای باردار نیز جزو این گروه هستند.
عادلی تصریح کرد: خوب است شهرداری اصفهان اپلیکیشنی طراحی کند که در آن وضعیت هوا و کیفیت هوا روزانه مشخص باشد و مشخص کند چه افرادی جزو گروههای پرخطر هستند و پروتکلهایی را نیز برای رعایت پیشنهاد دهد.
متخصص رادیو آنکولوژی و عضو نظام پزشکی اصفهان اظهار کرد: ماسک زدن در هوای آلوده بسیار موثر است، اما نوع ماسک باید فیلتر دار یا همان n۹۵ باشد و باید کامل روی صورت فیکس باشد.
او ادامه داد: آب، شیر، زردچوبه و انواع سبزیجات و ماهی و مواد دارای امکان ۳ از جمله مواد غذایی هستند که در زمان آلودگی هوا مصرف بیشتر آنها توصیه میشود.
عادلی گفت: کودکان، چون در سن رشد هستند و دستگاه تنفس آنها در حال تکمیل شدن است جزو گروههای پرخطر هستند و آلودگی هوا میتواند باعث انواع بیماریهای تنفسی مثل آسم در کودکان شود و یا حتی باعث اختلالات رشد در آنها شود.
متخصص رادیو آنکولوژی و عضو نظام پزشکی اصفهان افزود: عوارض ناشی از آلودگی هوا در افرادی که مشکلی در سیستم بدنی خود دارند بیشتر است و این افراد باید موارد بیشتری را رعایت کنند و تردد کمتر داشته باشند و از ماسک استفاده کنند.
او عنوان کرد: ذرات آلوده در هوا میتوانند وارد رگها شوند و تنگی عروق ایجاد کنند و یا لخته ایجاد کنند و باعث سکتههای مغزی و قلبی و بیماریهای قلبی عروقی شوند و افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا ریه و قلبشان آسیب دیده بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
عادلی ادامه داد: مردم از کنار موضوع آلودگی هوا به راحتی عبور نکنند، از مایعات بیشتری استفاده کنند، مواد دارای آنتی اکسیدان مثل ماهی، گردو و سبزیجات برگی و مرکبات بیشتر استفاده کنند و زردچوبه و تخم کتان نیز میتواند کمک کننده باشد و حتما افراد از ماسک استفاده کنند.