مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: بازآفرینی و حفظ کالبد چهارباغ و ارزش های روایی آن باید احیا شود و تصمیم فعلی بر این است که تخریب بدنه شرقی نباید ادامه پیدا کند.
به گزارش ره آورد اخبار مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در بیست و سومین گپ و گفت مسئولان شهرداری با رسانه ها با اذعان به اینکه تخریب بدنه شرقی چهارباغ کار اشتباهی بود یادآور شد: عدم استقبال رهگذران و شهروندان از بافت جدید احیا شده در بدنه شرقی چهارباغ و قرار گرفتن ویترین مغازه ها و فروشگاه ها در داخل راهروی سربسته و لزوم عبور کردن رهگذران ار این سالن ها از رونق تجاری مراکز فروشگاهی چهارباغ کاسته است و در واقع احیای بافت بدنه شزقی چهارباغ نتوانست جایگاه خود را در شهر اصفهان و شهروندان پیدا کند.
محمدعلی ایزدخواستی با تاکید بر ایتکه بدنه غربی چهارباغ باید حفاظت، مرمت و پیرایش شود و نباید همچون بدنه شرقی تخریب شود گفت: بازآفرینی و حفظ کالبد چهارباغ و ارزش های روایی آن باید احیا شود و تصمیم فعلی بر این است که تخریب بدنه شرقی نباید ادامه پیدا کند.
مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان با بیان اینکه مهمترین رویکرد شهرداری حفظ میراث شهری است که با میراث فرهنگی متفاوت است اظهار داشت: حیات میراث شهری صرفا توجه به یک بنای تاریخی نیست بلکه گذرها، صحنه و اطراف بنا و پهنه را نیز دربرمی گیرد.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ سال طول میکشد که شهرداری خانه های تاریخی موجود در شهر اصفهان را با بودجه خود خریداری کند متذکر شد: باید راهکارهایی برای قیمت تعادلی و مشارکت مردم فراهم کرد.
وی درخصوص میزان محقق شدن اسما الحسنی و تجلی آن در شهر اصفهان اظهار داشت: محقق شدن این اسما را در دوران مختلف تاریخی داریم و حیات مدنی شهر منطبق با تفکرات دینی و توحیدی بوده است و تشیع را در کشور تثبیت کرده است.
مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان اضافه کرد: تجربه گذشته بهترین سرمشق برای حرکت امروز است و در سابقه تاریخی اصفهان مدرسه، حمام، بازار و حوزه علمیه در کنار هم قرار گرفته است و این در کنار هم بودن تامین کننده نیازهای یکدیگر و رونق افزای یکدیگر بوده است.
وی با بیان اینکه شهرهای تاریخی در حرکت تاریخی همواره در حال توسعه بوده اند و این نشانه درک و ذکاوت سردمداران تاریخ کهن اصفهان است گفت: طرح های تفصیلی اصفهان به بافت تاریخی لطمه وارد کرد و پیوستگی تاریخی را از میان برد.
مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان اضافه کرد: مسیر حفاظت از پهنه های تاریخی از قبل وجود داشته و امروز باید نقش الگو سازی پیدا کند.
ایزدخواستی با تاکید بر رویکرد حفاظت پهنه ای از آثار تاریخی افزود: حضور انسان در پهنه ادبیات رکن حفاظتی است و تعداد پروژه های نپسازی و بهسازی یک سال گذشته ۶۱ بوده که ۲۹ پروژه فعال داریم و ۳۲ آنها به پایان رسیده است.
مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان با اشاره به محدود بودن سرمایه های دولتی و سرمایه شهرداری گفت: این وضعیت شهر اصفهان را به پاک کردن از آثار تاریخی هدایت خواهد کرد بنابراین باید فرهنگ سازی و تغییر رویکرد استفاده از بناهای تاریخی ایجاد شود و مردم باید به میدان بیایند.
این مسئول اندیشیدن تدبیری برای حفظ و خریداری خانه های تاریخی را ضروری برشمرد و گفت: بسیاری از نفایس بقاع متبرکه و امامزادگان اصفهان در حال از بین رفتن است و باید با سرکشی منظم حداقل رسیدگی و برآورد و حفاظت شود.
وی ابراز داشت: ابتداییترین گام احیای کالبد تاریخی است تا به افق بلند تحقق اسما الحسنی برسیم.
این مسئول با تاکید بر ضرورت پایبندی به مسئولیت اجتماعی نهادها و کارخانه ها در یک شهر تاریخی و استفاده بجا و صحیح از موقوفه های تاریخی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: با درک زندگی معاصر و اتصال تاریخی می توان حیات گذشته را معاصر سازی کرد ولی رسیدن به این راهکارها سخت است.