حج تمتع از دیرباز کانون تحولات فکری، اجتماعی و سیاسی در جهان اسلام بوده و با وجود انتقال پایتختهای خلافت اسلامی به قلمروهای جغرافیایی دیگر ، باز حج تمتع به عنوان یکی از مناسک دینی مشترک در میان پیروان اکثر فرق اسلامی نقش بیبدیلی را بر عهده داشته است.
به گزارش ره آورد اخبار، حج یکی از شعائر بزرگ اسلامی است که درخشش ویژه ای در تاریخ اسلام داشته و نقش محوری در وحدت و تقویت روحیه معنوی و برادری مسلمانان دارد.
همه ساله در ایام حج مسلمانان شور و حرارت صدر اسلام را دگرباره جان میبخشند و کعبه به مثابه مرکز الهام و تربیت روحانی مسلمانان رخ مینماید.
در سال ۱۴۰۲ حجاجی که تا پایان سال ۸۵ فیش حج تمتع داشتند، ثبتنام کردند و در مجموع امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ ایرانی به حج تمتع ۱۴۰۲ مشرف شده اند و ۵۱ کاروان با ۷۳۹۰ حاجی از اصفهان مشرف به حج شده اند.
از میان تعداد زائران ایرانی حج تمتع ۱۴۰۲ نزدیک به۵۴ درصد زائران را زنان تشکیل می دهند و این در نوع خود جالب توجه است و این آمار نشان می دهد که زنان بیشتراز مردان در صحنه حضور دارند و راه رسیدن به اعلی درجۀ کمال و سعادت انسانی برای همه باز است و همه نیز باید در عرصۀ اجتماع و ساختن تمدّن اسلامی نقش آفرینی کنند.
خردسال ترین زائر حج تمتع ۱۴۰۲ نوزاد ۹ماهه ای از استان کرمان به نام فریما شاهی است همچنین مسن ترین زائر یک مرد ۱۱۱ ساله از استان کردستان می باشد.
از مجموع ۸۷ هزار و ۵۵۵ نفر، ۲۳۰۰ نفر از زائران ایرانی بالای ۸۰ سال سن دارند و ۵۴% زائران را بانوان و ۴۶ درصد را آقایان تشکیل می دهند.
در مجموع ۳۸۷ پرواز رفت و ۳۸۷ پرواز برگشت کار انتقال زائران را با ۱۲۵ هواپیما انجام میدهند و همه پروازهای توسط شرکت های ایرانی صورت می گیرد.
پروازهای رفت حجاج به عربستان از سوم خرداد آغاز شده و تا اول تیر ۱۴۰۲ ادامه دارد و پروازهای برگشت از عربستان از ۱۳ تیر ماه آغاز و تا سوم مرداد ۱۴۰۲ پایان می یابد.
نکته جالب توجه دیگر، تعداد زائران اهل سنت است که ۱۲ درصد از زائران کشور را زائران سنی از شهرهای کردستان، سیستان و بلوچستان و … تشکیل داده اند.