پروژه جایگزینی« لیزر فیبری » بومی سازی شده داخلی به جای لیزر گازی در ماشین جوش اسید شویی۲ فولاد مبارکه روز چهارشنبه با حضور معاون رییس جمهور رونمایی شد.
ره آورد اخبار: با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی پروژه جایگزینی لیزر فیبری بومیسازی شده توسط مرکز علوم و فنون لیزر ایران با لیزر گازی در فولاد مبارکه افتتاح شد.
این پروژه در مدت زمان ۴ سال با سرمایهگذاری ۹۳ میلیارد ریال و درصد تأمین تجهیزات داخلی ۲۰ درصد و ۸۰ درصد تجهیزات خارجی با ۱۰۰ توان فنی و علمی متخصصین داخلی طراحی و ساخته شده است.
مشخصات این لیزر ۱۰ کیلووات فیبری است که با هدف کاهش مدت زمان عیبیابی و توقفهای ناشی از لیزر گازی اجرا شده است.
تعیین متغیرهای جوش با لیزر فیبری برای ضخامتهای مختلف، قطع وابستگی از تکنولوژی انحصاری خارجی لیزر گازی و افزایش قابلیت اطمینان و پایداری تولید در سیکل تولید محصولات سرد از مزایای این پروژه است.
ماشین جوش لیزری فیبری ساخت داخل که پس از سه سال کار تحقیقاتی و عملیاتی ساخته شده است در خط اسیدشویی فولاد مبارکه جایگزین ماشین جوش لیزری co۲ ساخت کشور آمریکا شد.
محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در این مراسم گفت: امروز این خدمت مرز دانشی با خودباوری و خواستن در صنعت فولاد مبارکه رونمایی شد.
وی در آیین بهرهبرداری در آیین افتتاح پروژه جایگزینی لیزر فیبری بومیسازی شده شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی موضوع ابزار دقیق هسته ای را در ۱۵۰ صنعت کشور بهصورت پایدار ارائه می دهد، افزود: جوش لیزری راه حل نو و فناوری جایگزین و جامعی است که فولاد مبارکه در اختیار دارد.
معاون رییسجمهور بیان کرد: ابزار دقیق هسته ای در کلیه خطوط حساس صنعتی کاربرد دارد که با روحیه جهادی در کشور طراحی و ساخته شده و از این طریق کشور بی نیاز شد و ظرفیتی ایجاد شده که قابلیت صادرات هم دارد و این پروژه با هزینه یک دهم قیمت خارجی طراحی و ساخته شده است.
وی خاطرنشان کرد: انرژی اتمی بعنوان یک سازمان حاکمیت مرز دانشی وظیفه قدرت سازی برای کشور را دارد و هر جایی که مسأله ای دست نیافتنی در کشور وجود داشته باشد، انرژی هسته ای اقدام خواهد کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه خودباوری یکی از ظرفیتهای اساسی برای پیشرفت علم و توانایی است، افزود: لیزر فیبری یک نوآوری است که در همه رشتهها و صنایع کاربرد دارد.
اسلامی با بیان اینکه قطعات دقیق و کاربردی را نه به ایران میفروشند و نه تعمیر و نگهداری میکنند، گفت: کاری که انرژی اتمی انجام داده، یک دهم قیمت خارجی این محصول است.
اسلامی بیان کرد: امروز در ۱۵۰ مجتمع صنعتی بزرگ کشور ابزار دقیق هستهای ایجاد کردهایم که یکی از آنها شرکت فولاد مبارکه اصفهان است.
نگاه فولاد مبارکه اصفهان به آینده و نوآوری است
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در در آیین بهرهبرداری از پروژه جایگزینی لیزرفیبری بومیسازی شده در این شرکت گفت: اتفاق مبارکی که طی چند سال اخیر به علت تحریمها افتاده، این بوده که صنایع کشور ما از طریق مهندسی معکوس گامهای جدیدی در زمینه تحقق خودکفایی برداشتهاند و توانستهاند محدودیتها را پشت سر بگذارند.
وی افزود: قطعات و تجهیزاتی که نقش مهمی داشتند، اکنون با تکنولوژی روز دنیا در داخل کشور بومیسازی شدهاند.
طیبنیا تصریح کرد: سازندگان خارجی در زمینه جوش لیزری در خط تولید فولاد مبارکه طی ۱۰ سال گذشته همکاریهای لازم را نداشتند.
وی بیان کرد: نگاه ما تا به امروز رو به گذشته و از طریق مهندسی معکوس بود اما اکنون نگاه ما رو به آینده و نوآوری است و در این مسیر به دنبال این هستیم که گامهای جدی رو به آینده برداریم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: امیدوارم با همت عالی که طی دهههای گذشته نشان دادیم، خواستن را به توانستن و خودکفایی تبدیل کنیم.
پایان پیام/