یکشنبه, ۱۶ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-05
کد خبر: 14191 |
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۸:۲۲ | ارسال توسط :
20 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان

مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی گفت: بانک مرکزی باید مصوبه حذف قانون پیمان سپاری ارزی صنایع دستی را ابلاغ و اجرا کند و ما پیگیر حل این مشکل هستیم.

ره آورد اخبار: با گذشت نزدیک به ۹۰ روز از مصوبات بیست و چهارمین جلسه کارگروه بازگشت ارز بانک مرکزی ابلاغیه ۰۳/۲ مورخ (۱۴۰۳/۰۷/۰۲) که با هدف رفع مشکلات صادرات و پیمان سپاری ارزی برگزار شد، همچنان ابلاغیه رسمی این مصوبه توسط بانک مرکزی ابلاغ نشده است.

در گزارش‌ پیشین «مصوبه حذف قانون پیمان سپاری ارزی در صنایع دستی عملیاتی شده است»، ره آورد اخبار به ضرورت ابلاغ این مصوبه و بررسی آخرین شرایط آن پرداخت؛ اما همچنان از اجرای این مصوبه خبری نیست و باید تأکید کرد این مصوبه زمانی به ثمر خواهد نشست که با ابلاغ رسمی بانک مرکزی همراه باشد و تحقق این امر نیازمند عزم جدی دستگاه‌های متولی در پیگیری مداوم است.

فرزاد اوجانی، مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی در گفتگو با ره آورد اخبار با اشتباه خواندن طرح این موضوع که معاونت صنایع دستی قدرت اجرایی ندارد اظهار داشت: در همه دنیا وقتی یک قانون و دستورالعملی مصوب می‌شود محلی که باید آن قانون را اجرا کند مشخص است، آیین نامه یا مصوبه را بایستی بانک مرکزی اجرا کند در این مصوبه هم مشخص شده که با تایید وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در خصوص کیل مصرف محصولات بانک مرکزی باید این قانون ابلاغیه را اجرا کند، بنابراین اجرا بر عهده بانک مرکزی است.

اوجانی بیان کرد: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با همکاری وزارت صمت تعیین کننده کیل مصرفی محصولات هستیم و اجرا کننده بانک مرکزی است، بنابراین مقصر معاونت صنایع دستی نیست ولی ما پیگیر حل این مشکل هستیم و در این خصوص نامه نگاری به عنوان رئیس سازمان توسعه تجارت به بانک مرکزی انجام شده است و از بانک مرکزی خواسته است طبق نامه‌ای که تصویر آن ارسال شده است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی به طور شفاهی به ما اعلام می‌کند که این دستورالعمل‌ها را ابلاغ کرده است ولی ما منتظر هستیم که به صورت مکتوب بانک مرکزی به سازمان توسعه تجارت به عنوان نماینده وزارت صمت اعلام ابلاغ این دستور عمل را انجام دهد چون باید اقدام را وزارت صمت به صورت سیستماتیک انجام دهد.

مدیرکل دفتر تجاری سازی و بازاریابی معاونت صنایع‌دستی با بیان اینکه زمانی که من می خواهم کالای صنایع دستی را صادر می‌کنم هم گمرک و هم وزارت صمت به عنوان مقامات رسمی که ثبت سفارشات را انجام می‌دهند دخیل هستند افزود: برای اینکه در سیستم برای برگشت ارز بدهکار نشوم بانک مرکزی باید مصوبه حذف پیمان سپاری ارزی صنایع دستی را به این دو دستگاه ابلاغ کرده باشد.

اوجانی بیان کرد: اکنون بر اساس آخرین مکاتبات ارسال شده دال بر این است که آقای محمد علی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت از بانک مرکزی درخواست کرده به صورت مکتوب مصوبه ‌ای که نحوه اجرای آن مشخص شده را اجرا کنند و ما هم پیگیر هستیم.

وی تصریح کرد: زمانی که یک فرد بخواهد صادرات صنایع دستی انجام دهد باید پیمان سپاری ارزی انجام دهم و بر اساس ابلاغ بانک مرکزی و این مصوبه مشخص می‌شود که دستگاه‌های مربوطه در واقع صادرکنندگان صنایع دستی را بابت بازگشت ارز حاصل از کل بیس صادرات محصول صنایع دستی بدهکار نمی کنند بلکه بر اساس درصدی که مشخص شده است و ملزم به بازگشت آن است ملزم هستم.

اوجانی بیان کرد: ۱۳۷ کد مربوط به صنایع دستی وجود دارد که صادر کننده در هنگام پرکردن فرم اظهارنامه صادرات صنایع دستی کد را مشخص می کند و سیستم بر اساس این کد مشخص می‌کند صادر کننده دارای کارت بازرگانی چه حجمی از صادرات صنایع دستی انجام داده است و بر اساس آن کد و میزان صادرات، درصدی که باید ارز برگردد را بصورت سیستمی محاسبه می‌کند.

منبع خبر «» است و پایگاه خبری ره آورد اخبار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 14191 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره    پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری ره آورد اخبار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری ره آورد اخبار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید